Снимка: pexelsМалко вероятно е пациентите с COVID-19 да разпространят заразата след деветия

...
Снимка: pexelsМалко вероятно е пациентите с COVID-19 да разпространят заразата след деветия
Коментари Харесай

Учени: След 9-ия ден от първите симптоми пациентите с COVID-19 не са заразни

Снимка: pexels

Малко евентуално е пациентите с COVID-19 да разпространят заразата след деветия ден от проявата на признаците, въпреки че вирусът може да бъде засечен в носа, гърлото и екскрементите им за много по-дълго време, съобщи Ройтерс.

Това сочат резултатите от изследване на английски учени, които са анализирали данни от 79 проучвания. 

РНК на новия ковид е откриван в гърлото на заболели приблизително към 17 дни след появяването на симптоми до 83 дни. РНК обаче не е инфекциозна, акцентират ръководителите на изследването Муге Чевик и Антония Хо в имейл, изпратен до Ройтерс, написа offnews.bg.

Те обясниха, че PCR тестванията за диагностика на COVID-19 са толкоз прецизни, че улавят всеки генетичен материал на вируса. Изследванията, в които са правени опити да се изолират инфекциозни култури на вируса, са посочили, че това не е допустимо след деветия ден от появата на признаците при разболелите се пациенти, пишат учените в публикация, оповестена в електронната библиотека medRxiv.

" Много проучвания са единомислещи, че пациентите с зараза от SARS-CoV-2 са мощно заразни в първата седмица на болестта и са най-инфекциозни от първата демонстрация на признаци до петия ден ", споделят двамата ръководители на изследването.

" Това навежда на мисълта, че все още на подлагане на тест доста хора към този момент са отвън интервала на най-висока степен на риск от разпространение на болестта, по тази причина хората, които подозират, че може да са заболели, би трябвало
неотложно да се самоизолират. Хората без признаци също най-вероятно са най-заразни скоро, след като самите те са се заразили ", означават учените.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР